AYNZELİHA (Rüya ile Yüreğe Düşen Kıvılcım)



Seher Fidaner’in kaleme aldığı “Aynzeliha” adlı roman bir genç kızın yaşadığı olaya tanıklık ediyor. Kitabın asıl adı “Rüya ile Yüreğe Düşen Kıvılcım”dır. Ancak merak uyandıran kitap Aynzeliha olarak tanınıyor.
Kitapta, karamsar olan genç bir kızın Allahın isimlerini zikrettikten sonra yıllarca rahmani rüyalar gördüğü ve bu nedenle karamsarlıktan kurtularak yüreğinin ilahi aşkla dolduğu gerçeği anlatılıyor.
Öte yandan yazar, yaşadığı bölgenin 2011 yılından beri iç çatışmaların sürdüğü Suriye’ye yakın olması nedeniyle yaşanan göç dalgasından da etkilenerek yaşananları kitabına yansıtıyor. Bu nedenle Suriye’den Türkiye’ye gelen göç dalgası, bir mültecinin yaşanan savaşlara feryad figanı da kitapta merak uyandıran konular arasında yer alıyor.
Bölgede işsizlik oranının yüksek olması ve buna bağlı olarak insanların çalışmak için metropol kentlere akın etmesini de bir film sahnesi gibi okuyuculara aktarılıyor.
Yazar, roman türünde yazılan kitabında aşk, ilahi aşk, zikir, yoksulluk, savaş konularını farklı bir pencereden işleyerek okuyucularına sunuyor.

Seher Fidaner kimdir?
1992 yılında Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı Üvedik Köyünde doğdu. İlkokulu kendi yaşadığı köyde okuduktan sonra eğitim hayatını devam ettiremedi. Okumaya olan ilgisi ona kitap okumaya, şiir yazmaya ve kara kalemle hat yazmaya yönlendirdi. 2011 yılından beri dini şiirler yazmayı sürdürüyor. Güneydoğu bölgesindeki tanık olduğu olaylardan etkilenerek roman türünde ilk kitabı olan Aynzeliha’yı yazdı. Bu kitap roman niteliğinde yazılan yazarın ilk kitabıdır. Yazar, kitap yazma ilhamını Dergah’tan, Halilu Rahman’dan ve gördüğü bir rüyadan aldığını vurguluyor.

Yorum Gönder

5 Yorumlar