Yine bir sessizlik hakim!



Son zamanlarda üst üste gelen zamlardan esnaf da, çiftçi de, vatandaş da bıktı. Keşke her şeye gelen zamlar maaşlara da gelseydi, bu durum birbirini eşitleseydi. Maalesef böyle bir durum göremiyoruz. Bir ürüne, bir yılda defalarca zam geliyor ama  işçinin maaşı yılda sadece bir defa zamlanıyor.

Şimdi genel zamları bir kenara bırakalım da Şanlıurfa'ya dönelim. Önceki gün düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulunan ŞUSKİ Genel Müdürü Mehmet Emin Özçınar, Şanlıurfa'nın en ucuz su içen kentlerden biri olduğunu belirtti. Bunu yetkililer her fırsatta dile getiriyor.

Ucuz su, ucuz ev, ucuz ulaşım bizdeymiş... Bunlara eyvallah! En pahalı doğalgaz da bizde. Bunu neden siyasilerimiz gündeme getirmiyor? İşte bu konuda yine bir sessizlik hakim.

Şanlıurfa'da tüm akaryakıt işletmecilerinin aralarında anlaşarak LPG fiyatlarında tekelleşmeye gittikleri iddia ediliyor. Daha önce 2.95-3.00 TL aralığında olan LPG fiyatlarında Türkiye genelinde yüzde 15 indirim yapılmasına rağmen Şanlıurfa'da bir anda önceki fiyatın üzerine 35-40 kuruş daha ekleme yapılarak LPG litre fiyatı 3.35-3.40 TL aralığında satıldığı belirtiliyor.

Bu iddialar, Şanlıurfa Barosu tarafından da doğrulanıyor. Ve şikayetler üzerine Baro, tüm petrol işletmeleri hakkında suç duyurusunda bulunuyor. Ancak bizi üzen konu, Barodan başka hiçbir kurum ve siyasinin bu sorun üzerinde durmaması. Eğer bu iddialar doğruysa, ortada bir fırsatçılık var ve bu fırsatçılığa da sessiz kalınıyor.

LPG fiyatları ile ilgili gündeme gelen bu iddiaların doğru olup olmadığına yönelik bile siyasilerimizden bir açıklama gelmesini isterdik. Doğruysa en azından tepkilerini ve bu fırsatçılığa karşı olduklarını görmek isterdik. Maalesef bu konuda barodan başka kimseyi göremiyoruz.
İyi durumlarda herkes ön plana çıkmayı, konuşmayı sever. Asıl hizmet, bir sorunun üzerine yoğunlaşmaktır. Siyasilerin görevi de bir sorunu el ele vererek birlikte çözmektir. Ancak bu konuda sorunlara kulak tıkayan bazı siyasiler, Baro tarafından açıklanan istismar verilerini yalanlamakla kalıyor.

En ucuz suyu içtiğimizi kolaylıkla dile getiren siyasiler, en pahalı LPG'yi de bizim aldığımızı çekinmeden dile getirmeli. Ama ne yazık ki bu konuda yine sessizlik hakim.


Yazan: Murat Doğan

Yorum Gönder

0 Yorumlar