Çuvaldızı başkasına değil, kendine batırmalı!



Bir atasözü vardır; "İğneyi kendine batır, çuvaldızı başkasına." Bu atasözünü Urfa için kullanmak istemiyorum. Çünkü Urfa iğneyi kendine batırmadan çuvaldızı başkasına batırmaya alışmış gibi.
Urfa'nın yıllardır geri sıralarda kalması, sürekli sorunların yaşanmasının nedeni de budur. Urfa'nın geleceğini Urfalının düşünmemesi...

Bir memlekette sorunların olması, normal bir durumdur ama o sorunların çözümü noktasında en büyük sorumluluk o memlekette yaşayanların üzerine düşer. Ancak bu düşünceyle birlik sağlanır ve herkes elini taşın altına koyar. Aksi takdirde Urfa!

Urfa'da yıllardır süren sorunlar, başarısızlıklar vardır. Bunlar çözülemeyecek konular mıdır? Değil! Herkes üzerine düşen görevi birlik, beraberlik içinde yaparsa çözülemeyecek sorun kalmaz. Ancak biz bu düşünceyle çözümü olmayan sorunlarla yaşamaya devam edeceğiz galiba.

Önümüzdeki zaman sürecinde Urfa'da yaşam koşulları zorlaşırsa, yeni sorunlarla karşı karşıya kalırsak bundan başkası değil, biz sorumluyuz. Görünen köy klavuz istemez! Urfa'nın her alanında görüyoruz fırsatçılığı.

Şimdi de LPG fiyatının fahiş olması ve petrol istasyonu işletmecilerinin tekelleşme anlaşmalarıyla ilgili iddialar bizi derinden üzüyor. Türkiye genelinde LPG fiyatında indirimin olmasına rağmen Urfa'da indirimin yansıtılmadığı ve buna karşılık işletmelerin anlaşarak fiyatı daha da artırdığı iddiaları var. Ne kadar üzücü değil mi? Urfalının Urfalıya bunu yapması!

Sadece bu konuda değil, birçok alanda bu böyle. Gündemde buna yönelik tepkiler olduğu için bunu konu edindim. Turizmde otellerin fahiş fiyat uygulamaları, ulaşım konusunda gelen tepkiler ve daha başka fırsatçılıklar...

Fırsatçılık belki bazı kişilere, bazı işletmelere kazandırır ama bu, Urfa'nın sürekli kaybetmesi demektir. Fırsatın yakalandığı anda fahiş fiyatlar uygulanarak vatandaş üzerinde haksızlık yapılması, Urfa'nın geleceğini cehenneme dönüştürdüğü gibi buna sessiz kalanların önüne de sorunlar çıkarır.
Birkaç kişi bir araya gelerek birtakım çalışma yapmak için fikirlerini sunarken, mutlaka buna muhalif olan bir grup çıkıyor ve önünü tıkıyor. Bir türlü Urfa'nın geleceği için birlikteliği göremedik. 

Milletvekilleri, belediye başkanları, kurum müdürleri kısaca tüm yöneticiler buna örnek olması gerekirken, onların bile çözüm noktasında bir araya gelmekten aciz olduklarını görüyoruz. Buna rağmen vekillerimiz başka kişileri eleştirmekten geri kalmıyor.

Siz önce memleketiniz için üzerinize düşen görevi yapın, daha sonra başkalarını eleştirmeye başlayın. Önce Urfa'da yaşanan fırsatçılığı bitirmek için çalışmalar başlatın, çözüm önerileri sunun ve bunun için elinizi taşın altına koymaktan çekinmeyin!

Urfa'nın üst üste yığılan sorunlardan kurtulması ve daha yaşanılabilir bir hayatın olması için Urfalının Urfalıya haksızlık yapmaktan vazgeçmesi gerekir. Yani Urfalılar çuvaldızı kendine batırmalı!

Yazan: Murat Doğan

Yorum Gönder

0 Yorumlar